Solar Harderwijk
Solar Harderwijk

Solar Harderwijk >  Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bij bewolkt weer gaat de opbrengst een stuk naar beneden. Dat zal ook het geval zijn als er een stukje schaduw van een dakkapel of boom op je panelen valt. Dit effect minimaliseren wij door te werken met optimizers en de nieuwste technologieën. Denk hierbij aan speciale systemen die er voor zorgen dat de complete installatie niet wordt beïnvloed als er op een stukje van de installatie schaduw valt.

Bij Solar Harderwijk staat de kwaliteit van de zonnepanelen voorop. Wij werken met verschillende topmerken, zoals:

  • SolarWatt
  • LG

Voor de omvormer gebruiken we over het algemeen SolarEdge en SMA

Momenteel is er geen landelijke subsidie regeling op zonnepanelen.
Na akkoord van de offerte is de levertijd gemiddeld 2 tot 4 weken.
U kunt altijd bij ons terecht voor serviceverzoeken of vragen. Wij staan graag voor u klaar!
Meestal hoeft u geen nieuwe elektriciteitsmeter. Als u een analoge elektriciteitsmeter (met draaischijf) heeft, ziet u deze terugdraaien als u de opgewekte energie zelf niet gebruikt ten tijde van het opwekken. Op een zonnige dag zal de meter aan het eind van de dag dus lager staan dan aan het begin. Als u een digitale meter heeft, dan zijn er twee soorten: met of zonder terugleveringsteller. De meter zonder terugleveringsteller zal door uw netbeheerder kosteloos omgewisseld worden.
Voor platte daken zijn speciale consoles ontworpen waar de panelen op komen te liggen onder de juiste hoek. Er hoeft niet in het dak geboord te worden voor bevestiging. Bij dakreparatie kunnen de panelen eenvoudig aan de kant geschoven worden.
Een dakkapel of schoorsteen kan schaduw vormen op uw dak, waardoor er minder oppervlakte overblijft om panelen te leggen. Soms kunnen we nog een paar panelen boven of onder de dakkapel plaatsen. Ook is het mogelijk om op de dakkapel een aantal panelen te plaatsen.
De zonnepanelenpanelen beschermen het dak juist. Solar Harderwijk plaatst alleen zonnepanelen van topkwaliteit op uw dak en bij de duizenden installaties in Harderwijk en omgeving zijn wij nog geen problemen tegengekomen. Mocht er onverhoeds toch schade ontstaan aan uw dak als gevolg van de installatie, dan vergoeden wij dit uiteraard.
Bij Solar Harderwijk werkt een team met vakmensen die zorgen voor een vakkundige installatie en een sublieme afwerking. Wij werken met onze eigen specialistische monteurs om onze hoge kwaliteitseisen de kwaliteit te waarborgen.
Nee, tenzij uw woning onder monumentenzorg valt of een woonboot is.
U merkt direct dat uw maandelijkse lasten naar beneden gaan. U kunt het voorschotbedrag voor elektriciteit meteen naar beneden toe bijstellen.
Uitslagen van studies geven aan dat het aanschaffen van zonnepanelen en daarmee het verlagen van de energierekening een positief effect heeft op de waarde van het huis. Volgens onderzoek van de Technisch Universiteit Eindhoven en Natuur en Milieu is een woning met zonnepanelen gemiddeld 7.000 euro meer waard.
Elk paneel met onderconstructie weegt maximaal 25 kg. De meeste daken zijn hier sterk genoeg voor. Uiteraard checken wij dat en plaatsen wij geen panelen als uw dak niet geschikt is.
Als u zelfvoorzienend wil zijn met uw panelen dan moet u eerst weten hoeveel kilowatt uur (KWh) per jaar u gebruikt. Zodra u dit weet kunnen wij berekenen hoeveel panelen u nodig heeft. Het is raadzaam om op, of net onder, uw jaarverbruik uit te komen.

Nee. De energie die u niet direct nodig hebt, levert u terug aan het net. De KWh-meter meet hoeveel stroom u aan het net levert. Als u bijvoorbeeld 3400 KWh per jaar gebruikt hebt en u haalt uit uw 10 panelen heeft 2100Kwh, dan betaalt u nog 1300 KWh.

In de afgelopen vijftien jaar zijn de energieprijzen ruim drie keer zo hard gestegen dan de prijzen van andere goederen en diensten. Volgens onderzoeken van het CBS is de stijging gemiddeld 7% per jaar. Gemiddeld levert een zonnesysteem 10-15% rendement op uw investering, gebaseerd op de huidige energieprijzen.
De meeste onderdelen zoals de zonnepanelen en het constructiesysteem eronder, gaan gemiddeld 30 jaar mee. Tijdens de de levensduur van de zonnepanelen gebruikt u twee omvormers , want deze gaan gemiddeld 15 jaar mee. De investering van de zonnepanelen verdient u in gemiddeld 7 jaar terug. Dit betekent dat u gemiddeld 23 jaar kunt genieten van gratis elektriciteit uit de panelen.
Dat geeft natuurlijk wel het hoogste rendement, maar het hoeft niet. Wanneer u een dak op het oosten hebt, komt er nog steeds 80% energie uit uw installatie, dat is rendabel. Ook een dak op het zuidwesten is erg rendabel (95%).
Op de omvormer zit een display waarvan u de huidige opbrengst, dagopbrengst en totaalopbrengst kunt aflezen. Mocht de opbrengst plotseling minder worden dan u gewend bent, dan kijken wij de installatie graag voor u na. Let op: Als er sneeuw op de panelen ligt, wekt de installatie geen energie op.

Afspraak inplannen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact op. 

Contactinformatie
Overige informatie

Vraag een offerte aan

*Wij zullen na het invullen van het formulier contact met u opnemen over de specificaties voor het opstellen van de offerte. 

Solar Harderwijk