Solar Harderwijk
Solar Harderwijk

Solar Harderwijk > Zonnepanelen> Omvormers

Onze omvormers, diverse mogelijkheden.

Omvormers zijn onlosmakelijk verbonden met zonnepanelen. Een omvormer is nodig om de opgewekte energie van een zonnepaneel bruikbaar te maken. Solar Harderwijk heeft een samenwerking met 2 merken op het gebied van omvormers, te weten Solar Edge en Enphase. Beide merken zijn zeer toonaangevend en passen bij de hoge kwaliteit die wij nastreven. 

Solar Edge omvormers

SolarEdge, opgericht in 2006, is producent van innoverende omvormersystemen. Met behulp van poweroptimizers managen de systemen van SolarEdge ieder paneel afzonderlijk. Het rendement op een zonne-energiesysteem ligt hierdoor tot wel 20% hoger.

De voordelen van Solar Edge omvormers
Traditionele omvormers hebben grote koelelementen nodig om warmte te kunnen afvoeren. Hierdoor beperken deze koelelementen de mogelijkheid lichtere en kleinere modellen op de markt te brengen. SolarEdge introduceert nu de HD-Wave technologie in de enkelfase omvormers met als groot voordeel minder warmteontwikkeling en dus minder slijtage aan elektronische componenten.

 • PV-omvormers speciaal ontworpen om te werken met power optimizers.
 • 4 kW – 10 kW voor residentiële systemen, 12,5 kW – 33,3 kW voor commerciële systemen.
 • Klein, lichtgewicht en makkelijk te installeren.
 • Snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van de omvormer met behulp van de SolarEdge SetApp direct vanaf uw smartphone.
 • Geschikt voor 3x230V netwerken zonder nulgeleider in België.
 • Ingebouwde ontvanger voor monitoring op paneelniveau.
 • Internetverbinding via ethernet of draadloos (wifi, ZigBee Gateway, GSM).
 • IP65: binnen- en buitenmontage.
 • Range: 2,2 tot 6 kW
 • Superieur rendement: 99%
 • Geluidsemissie: <25 dB
 • Garantie: 12, 20 of 25 jaar

Enphase omvormers

Uw zonnepanelen uitrusten met Enphase technologie heeft minimaal drie voordelen: De hoogste betrouwbaarheid, uitstekende prestaties en het hoogste rendement op uw investering. Daarom is Enphase een slimme keus in zonne-energie. 

De voordelen van Enphase omvormers
Een Enphase-energiesysteem is ontworpen om de allerbeste prestaties uit uw zonnepanelen te halen. Enphase zet daarmee nieuwe standaarden in betrouwbaarheid, eenvoud en veiligheid. Enphase micro-omvormers zetten de stroom van elk individueel zonnepaneel direct om in wisselstroom voor uw dagelijkse gebruik. Dit is het grote verschil met de meer traditionele string-omvormersystemen. Enphase micro-omvormers halen daarmee de beste prestaties uit elk afzonderlijk zonnepaneel.

Een voordeel is dat u geen extra grote en lawaaierige producten in uw huis hoeft te plaatsen. Bovendien wordt de hoge voltage gelijkstroom die uw panelen produceren direct omgezet in laag voltage wisselstroom.

Een ander voordeel ten opzichte van een centrale omvormer is dat u geen vervangende omvormer hoeft aan te schaffen die doorgaans na 10-12 jaar vervangen moeten worden. 

De Enphase Envoy is het brein achter het systeem
Het verzamelt, controleert en communiceert voortdurend met uw micro-omvormers om de best mogelijke prestaties te garanderen. De Enphase Envoy geeft informatie over de productie van ieder individueel paneel, en ook over uw energie consumptie.

100% controle dankzij monitoring software.
U kunt de werking van het systeem en de productiedata continu volgen. Middels elke webbrowser van uw desktop pc en elk mobiel device. 

Afspraak inplannen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact op. 

Contactinformatie
Pakket informatie
Gewenste tijd en datum

Vraag een offerte aan

*Wij zullen na het invullen van het formulier contact met u opnemen over de specificaties voor het opstellen van de offerte. 

Solar Harderwijk